ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΔΙΑΚΟΝΙΑ

NAOI

ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΝΕΟΤΗΤΑ

ΚΟΙΝ. ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

ΒΡΕΦ/ΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΚΕΙΜΕΝΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

 

 

 

 

 

 

 

η γωνιά του βιβλίου

 

 

 

19-03-2017

English edition

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

κάντε κλικ για να ακούσετε ζωντανά

τώρα μπορείτε να ακούτε το Ραδιόφωνο της Μητροπόλεως Κερκύρας και από συσκευές κινητών τηλεφώνων και tablet

 

 

Επισκεφθείτε το blog του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Σπυρίδωνος

agiosspyridoncorfu.blogspot.com

 

 

 

Ναοί της Κέρκυρας

 

 

 

Οι Διοικητικές Υπηρεσίες

της Ιεράς Μητροπόλεως λειτουργούν

στο νέο κτήριο,

περιοχή Πλατυτέρα,

έναντι του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων

Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ

 

τηλ. επικοινωνίας:

26610 39912

fax: 26610 41740

e-mail:  info@imcorfu.gr

 

Εφημερίδα

Κερκυραϊκή Αλήθεια

διαβάστε το τελευταίο τεύχος

 

 

 

Κυκλοφορεί

ο αφιερωματικός Τόμος

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

 

θα τον βρείτε στο βιβλιοπωλείο ΘΑΒΩΡ στην Πλακάδα Αγίου Σπυρίδωνος και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος

διαβάστε περισσότερα

 

 

Δ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Κερκύρας

 

IMG_3031.JPG

 

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαρτίου 2017 τελέστηκε ο Δ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεβαστιανός Τοπάλης, Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας με θέμα : Η αναζωπύρωση του θείου πόθου.

Συγκεκριμένα ο π. Σεβαστιανός ανέφερε ότι ένα στοιχείο το οποίο αναζωπυρώνει το θείο πόθο είναι η νηστεία. Νηστεία δεν σημαίνει μονάχα αποχή από κάποιες τροφές, αλλά εκρίζωση των παθών, αυτοέλεγχος και εκζήτηση του θείου ελέους μετά δακρύων. Όπως χαρακτηριστικά λέγει ο Ιερός Χρυσόστομος : τα δάκρυα είναι το αίμα της καρδιάς και είναι ισάξια με το αίμα των μαρτύρων της Πίστεώς μας, καθώς ο άνθρωπος θυσιάζεται για την αγάπη του στο Χριστό. Πολλοί άνθρωποι έχουν την λανθασμένη εντύπωση πως τηρώντας  απλώς τη νηστεία είναι καλοί Χριστιανοί. Υποκρύπτεται στο σημείο αυτό μια επιζήμια ευσέβεια, μια αυτάρκεια. Ο συντετριμμένος όμως πιστός γίνεται εκζητητής του Θείου ελέους, διψά η καρδιά του για τον Ιησού Χριστό. Όπως ο προφητάναξ Δαυίδ, ο οποίος αν και υπέπεσε σε αμαρτήματα, πρόσφερε μετανοημένος την καρδιά του ως θυσία στον Κύριο. Δεν υπάρχει αμαρτία που να μην συγχωρεί ο Θεός. Άρκει ο άνθρωπος μέσα από την προσευχή του και την ειλικρινή του συντριβή στην εξομολόγηση, να θελήσει πραγματικά να κοινωνήσει με τον Θεό και Εκείνος θα απλώσει την  πατρική Του αγκαλιά στο πλάσμα Του.

Ακόμη ο π. Σεβαστιανός υπογράμμισε ότι κέντρο της πνευματικής ζωής που διάγει ο Χριστιανός είναι η Θεία Κοινωνία και δη η συχνή Θεία Κοινωνία. Ο άνθρωπος που πυρπολείται από θείο έρωτα για το Χριστό, αδημονεί να ενωθεί μαζί Του καρδιακά, μέσα από την πρόσληψη του Σώματος και του Αίματος του Δεσπότου Χριστού. Αλλά και ο Ιερέας στην τέλεση της Θείας Ευχαριστίας δανείζει το στόμα του και τα χέρια του στο Χριστό. Οταν προσεγγίζει ο πιστός  το Άγιον Ποτήριον, έρχεται σε επαφή με την κεντημένη πλευρά του Χριστού, τόσο φοβερό είναι το Μυστήριο αυτό ! Αλλά δυστυχώς και στην περίπτωση της προσέλευσης στη Θεία Κοινωνία υποκρύπτεται η επιζήμια εκείνη και εωσφορική ευσέβεια, όπου ο λογισμός λέγει στον άνθρωπο είτε ότι δεν είναι άξιος να κοινωνήσει, λόγω του πλήθους των αμαρτιώντου, είτε ότι η προσέλευση στη Θεία Ευχαριστία γίνεται μόνο σε κάποιες γιορτές, για το καλό του χρόνου, όπως είναι κοινώς γνωστό. Η Θεία Κοινωνία είναι το φάρμακο των μετανοούντων. Όπως ο άνθρωπος αν δεν τραφεί καθημερινά θα πεθάνει, πολλώ δε μάλλον ο Χριστιανός δεν μπορεί να ζήσει εν Χριστώ εαν δεν κοινωνεί συχνότατα. Ο Κύριος μας καλεί κάθε Κυριακή να ενωθούμε μαζί Του και όχι μονάχα στις γιορτές. Η ίδια Θεία Χάρις ενεργεί, τον ίδιο Χριστό λαμβάνουμε.

Κλείνοντας ο π. Σεβαστιανός ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση κια ευχήθηκε ο Χριστός να του δίδει δύναμη στο ποιμαντορικό του έργο, ώστε να φέρνει περισσότερους ανθρώπους στο Θεό ακι εκείνοι να μετέχουν  τακτικότατα στη Θεία Κοινωνία.

Στους δε πιστούς  ο π. Σεβαστιανός ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με αγώνα πνευματικό και ολόθερμη αγάπη για το Χριστό μας.

Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε και εκείνος με τη σειρά του τον π. Σεβαστιανό, προσθέτοντας ότι σήμερα όπου ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας στέκεται εν τω μέσω του ναού, καλείται ο κάθε Χριστιανός να άρει το δικό του σταυρό, μέσα από τον πνευματικό του αγώνα, ώστε να ενωθεί και να κοινωνήσει αγαπητικά με τον Τριαδικό Θεό, σε μια πεοχή που τη χαρακτηρίζει ο πνευματικός αποπροσανατολισμός και η άρνηση του Θεού, από μερίδας των ανθρώπων.

 

IMG_3030.JPG

                                                                                                  

 

IMG_3032.JPG

 

IMG_3033.JPG

 

IMG_3034.JPG

 

 

IMG_3041.JPG

 

IMG_3046.JPG

                                                                                           

 

IMG_3050.JPG

 

IMG_3047.JPG

 

IMG_3057.JPG

                                                                                           

 

IMG_3058.JPG

 

IMG_3053.JPG

 

IMG_3054.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Click for Κέρκυρα, Greece Forecast

 

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Για να διαβάσετε τα πολυτονικά κείμενα πατήστε εδώ polytonika